Opslag zomer- en winterbanden

Uw banden worden met zorg opgeslagen en voorzien van een codering, middels een sticker. Op deze sticker staat, behalve dat de banden van u zijn en van welke auto, ook de conditie van de banden. Denk hierbij aan leeftijd, merk en type, maar de slijtage van de band en eventuele opmerkingen. Deze gegevens houden wij voor u bij. U wilt immers in ieder seizoen de meest optimale band. Dan moet deze band natuurlijk wel in goede conditie zijn.

De banden worden op een vaste plek opgeborgen, tezamen met de eventuele wielbouten en centreerringen. Het is niet altijd het geval dat de zomer- en wintervelgen met dezelfde bouten gemonteerd kunnen worden. Dan heeft u naast twee sets wielen ook twee sets wielbouten. Wij zorgen ervoor dat de wielbouten bij de juiste sets worden bewaard en gemonteerd.

Bandenhotel Zevenhuizen kan u een veelzijdigheid aan opslag leveren. Voor iedere consument willen wij graag maatwerk leveren.

Zo kunt u kiezen voor opslag van uw wielen, inclusief balanceren en montage, maar ook als u alleen banden heeft, zonder velgen, kunt u bij ons terecht. Wij beschikken over de juiste apparatuur om deze vakkundig voor u te monteren.

U kunt er echter ook voor kiezen om zelf de montage te doen en uw wielen bij ons voor opslag aan te bieden. Bandenhotel-Zevenhuizen biedt u hiervoor een aangepast tarief.

Het is echter ook mogelijk om de wielen bij u te bezorgen en de andere wielen op een later tijdstip weer af te halen. Ook is het mogelijk om de wielen door ons te laten monteren, bij u thuis of op het werk.

Wilt u liever zelf de wielen opslaan, maar door ons laten monteren? Dat kan natuurlijk ook.

Montage van wielen en banden

Bandenhotel Zevenhuizen monteert de wielen voor u in onze locatie. Indien gewenst, kunnen wij dit ook op een door u gewenste locatie uitvoeren, tegen een aangepast tarief. Dit geld alleen voor wielen (een wiel is een band + velg combinatie)

Bij de montage van, bij Bandenhotel Zevenhuizen opgeslagen wielen zijn inbegrepen:

  • balanceren van de wielen (is reeds gebeurd, vlak na de demontage)
  • het op de juiste spanning brengen van de banden
  • het monteren met een momentsleutel, voor de juiste bevestiging

Demontage en montage van banden op velgen is bij ons ook mogelijk. Onze apparatuur kan alle typen banden op de juiste wijze behandelen van 12 tot 26 inch!

Haal- en brengservice

Geen tijd om langs te komen voor een wissel? Geen punt. Het is mogelijk om, op afspraak, uw wielen te laten wisselen op de door u gewenste locatie. Of het nu bij u thuis is of op uw werk, alles is mogelijk. Uw auto hoeft hiervoor niet binnen te staan. Een locatie met voldoende ruimte om de auto is genoeg. Wij zorgen voor het juiste gereedschap en krik, nemen uw wielen en indien van toepassing de bijbehorende moeren mee en komen de wissel voor u in orde maken.

De flexibele instelling van ons bedrijf maakt het mogelijk om u deze bijzondere service aan te kunnen bieden. Op afspraak brengen wij uw wielen bij op het gewenste adres. In een later stadium, als u de wissel plaats heeft gevonden, komen wij de andere wielen weer ophalen. Bandenhotel Zevenhuizen hanteert binnen een afstand van 15 km een vast tarief.

Bandreparatie

Een lekke band is natuurlijk altijd vervelend. Het komt ook altijd op het verkeerde moment. Bandenhotel-Zevenhuizen kan uw band, terwijl u wacht, repareren en weer monteren voor u. Dit is zelfs op afspraak, 's avonds of in het weekend mogelijk. Maar u kunt de band ook bij ons achterlaten en wij zorgen dat de band wordt gerepareerd.

Soms kan het zijn dat een band dusdanig beschadigd is dat deze niet meer gerepareerd kan worden. In dit geval kunnen wij, samen met Carjo Autobanden, een nieuwe band leveren.

Natuurlijk hoeft u geen banden bij ons in het hotel te stallen om bij ons aan te kloppen voor een set nieuwe banden.

Ons hoofdbedrijf is Carjo Autobanden. Wanneer een band dusdanig beschadigd is dat deze niet meer gerepareerd kan worden, biedt Carjo Autobanden de oplossing.

Carjo Autobanden is leverancier van bijna alle merken banden. Ook hebben zij de expertise in Run-Flat (RFT) en High performance banden (semi slicks).

Carjo Autobanden 1000-300 F

Velgreparatie

Beschadigde of zelf kromme velgen kunt u bij ons onzichtbaar laten herstellen, alsof er niets mee gebeurd is. De grote verscheidenheid aan schades maakt dat er net zoveel methodes zijn om de velg te repareren. Wij geven dan aan de hand van de schade een opgave van de reparatiekosten.

Kromme velgen worden professioneel gericht. Dit gebeurt met de kwaliteit die de fabrikant ook van de velg verwacht. De velg valt dan ook vaak na het richten gewoon binnen de toleranties die de fabrikant hanteert.

Velgen met stoeprandschades worden hersteld en opnieuw gespoten. Als het om één velg gaat, raden wij aan om een tweede exemplaar aan ons af te staan om de juiste kleur op de beschadigde velg te krijgen. Het gaat misschien een beetje ver, maar dat hebben wij er graag voor over om kwaliteit te kunnen leveren.

Velgen zijn het vaak waard om deze een tweede leven te gunnen. Bandenhotel-Zevenhuizen kan uw trotse bezit weer als nieuw maken, middels spuiten of poedercoaten in elke gewenste kleur. Demontage en montage van uw banden zijn hier natuurlijk bij inbegrepen.

Balanceren

Balanceren van een wiel wordt gedaan om vervelende trillingen in de auto te voorkomen. Balanceren is standaard bij iedere bandenmontage. Als wielen op dezelfde plek teruggeplaatst worden, zou balanceren niet nodig zijn. Bandenhotel-Zevenhuizen ondersteund deze mening niet. Het is verbazend wat het balanceren van een wiel vaak naar boven brengt. Onze apparatuur meet naast het balanceren ook de uitlijning van de velg. Indien de velg te krom is, wordt er door de machine gewaarschuwd. Wij waarschuwen vervolgens u en geven u een passend advies.

Balanceren op stalen velgen wordt met slaglood gedaan. Op lichtmetalen velgen wordt er gebruik gemaakt van plaklood aan de binnenzijde van het veldbed, zodat de velg een streling voor het oog blijft van de buitenkant gezien. Op verzoek is het mogelijk om dit lood zelfs achter de spaken te plakken. Wij adviseren u hier graag over.

Wassen van wielen

Als uw andere set wielen gemonteerd wordt, voelt het een beetje alsof er nieuwe banden of zelfs velgen gemonteerd worden. Dan is het wel zo fijn als de wielen er ook netjes uitzien, vooral als het lichtmetalen velgen of mooie wieldoppen betreft.

Daarom biedt Bandenhotel Zevenhuizen een wielen was service aan. Uw trotse bezit wordt na demontage van de auto met de hand gewassen, zowel aan de buiten als de binnenzijde. Dit doen wij direct, omdat dan het vuil er het beste vanaf gaat. Uw wielen worden dus schoon en gebalanceerd opgeborgen. Bij de wielenwissel wordt er een mooie schone set wielen gemonteerd en indien gewenst, de gedemonteerde wielen weer gewassen en schoon voor u opgeborgen.